Om oss

Målet med den här sidan är att lyfta på stenen gällande skönhetsingrepp. Är det rimligt att man fortfarande – år 2021 – ska skämmas för att man vill nå sitt yttersta och vara så vacker som möjligt? Det är stigmatiserande att söka hjälp, genomgår en behandling eller få ett ingrepp utfört. Många likställer detta med fusk och där man drar paralleller till idrottsvärldens doping.

Enligt oss är detta väldigt problematiskt. Ska en man eller en kvinna som vill se bra ut, som vill bli av med ett komplex och som vill må bättre straffas för detta genom hånfulla kommentarer, dömande blickar och, rent ut sagt, en massa skitsnack? Vi tycker inte det.

Den här sidan ska, så att säga, lyfta lyftet. Vi vill visa det positiva som finns med skönhetsindustrin och förklara hur olika behandlingar går till, vad man ska tänka på, vilka priser de har samt vilka eventuella konsekvenser som kan komma.

Det senare är nämligen också viktigt: även om det har blivit säkrare att besöka en skönhetsklinik eller att utföra ett kirurgiskt ingrepp så finns det fortfarande risker. I synnerhet om man ser till den ojämna kvaliteten som finns hos olika utförare. Vi ska visa dig hur du hittar rätt klinik och hur du väljer en behandling som passar dig och din egen budget.

Skönhet, hälsa och välmående. Det är det den här sidan ska handla om. Välkommen!