Erbjud hälsokontroller för din personal

Om de anställda inte mår bra så påverkar det förstås deras arbetsinsats. Som arbetsgivare bryr du dig säkert om personalens hälsa och välmående. Hälsokontroller är en bra metod för det.

Personalen kan ha diverse krämpor som de inte berättar om på jobbet. Det kan hända att några anställda känner stor stress av personliga skäl eller helt enkelt lever osunt. Därför är hälsokontroller för företag i Stockholm en god idé för att få in personalen på rätt spår, så att de håller sig så friska och välmående som möjligt. Då får alla ta del av samma förmån, en grundlig hälsoundersökning och att få personliga hälsoråd från läkare eller sjuksköterska, och de får en coach som hjälper dem att må bra.

Friskvård och motivation

En hälsokontroll innebär en grundlig genomgång av hur man mår, och först noterar man längd, vikt och midjemått. Man tar olika prover som skickas på analys, och därefter får den anställde reda på svaren och får tala med en läkare eller sjuksköterska. En hälsokontroll kan vara mer eller mindre grundlig, men man mäter exempelvis stressnivå, immunförsvar, hormonell obalans, vitaminbrist, mineralbrist och inflammationsmarkörer.

Det är också viktigt att se upp för tecken på diabetes, och man kollar upp leverfunktionen. Genom små förändringar i vardagen och ett större hälsomedvetande kan den anställde uppnå ett mycket större välbefinnande och få en ökad mental kapacitet. Det blir en positiv kick och motivation till att ägna sig åt friskvård. Här kan du hjälpa till och aktivera personalen, exempelvis med olika erbjudanden om motion.