Hur lång tid håller fillers?

Många människor väljer idag att genomgå olika typer av ansiktsbehandlingar för att antingen fylla ut eller se några år yngre ut. Hur många behandlingar krävs och hur länge varar dessa?

Det blir faktiskt allt vanligare idag att människor väljer att göra fillers eller andra behandlingar i ansiktet för att se yngre ut eller fylla ut vissa delar av ansiktet. Det finns egentligen två typer av människor som gör detta: de som vill eller behöver det av estetiska skäl och de som kanske behöver det på grund av skador eller liknande. Det är inte lika tabubelagt idag att genomgå fillers som det var för bara några år sedan. Tidigare var det nästan bara för kändisar och Hollywood-skådespelare samt klientel som genomförde sådana här behandlingar. De som fortfarande funderar på att göra fillers har förmodligen massor av frågor om smärtan involverad och hur länge behandlingen varar.

Hur fungerar fillers?

Enkelt förklarat är fillers en form av injektionsbehandling där man använder nålar. Man behöver egentligen inte vara rädd för nålar om man planerar att göra detta, eftersom det inte gör ont när det utförs under lokalbedövning. Det finns en bedövningssalva som kan appliceras på huden om så önskas, men inte alla använder den. De flesta tycker att det går bra utan den. Fillers injiceras under huden för att jämna ut och släta ut den yttre huden. Om man har ärr eller akneärrgropar är fillers ett utmärkt sätt att ta bort eller åtminstone minska dessa.

Behandling av ärr, fina linjer och rynkor

Fillers används för att jämna ut huden, oavsett om det gäller rynkor, fina linjer eller ärrbildning. Det är lite svårt att ge en exakt tid för hur länge fillers varar. Det beror på olika faktorer, som vilket område av ansiktet som behandlas och hur ens egen läkningsprocess fortskrider. Det beror även på ens egen ämnesomsättning och livsstil. Men för att ge en generell uppskattning brukar läkare som utför fillers säga att de vanligtvis varar mellan fyra och tolv månader. För experter på området kolla in beautybydream.se.