Julmarknad Hildesheim – julstämning på riktigt

Svårt att komma igång inför julen och har du problem med att hitta den där riktiga känslan? Man vill inför julen känna hur lugnet infinner sig i kroppen, man vill se snö och tända ljus och man vill känna det där myset. 

För många så blir det istället tvärtom: man har svårt att få ihop allt och man känner en stress över allt från mat till julklappar. Då julafton väl infinner sig så har man svårt att ställa om. Här finns det olika vägar att ta i syfte att förhindra de negativa känslorna och stressen över jul. 

Ett tips är att boka in en resa och uppleva en julmarknad i Hildesheim. Hildesheim är en stad i Tyskland – ungefär tre mil utanför Hannover – som är känd för att dels ha ett av världens vackraste torg där en det kända korsvirkeshuset Knocherhauramtshaus ligger – ett hus som ständigt vinner priser för sin skönhet. 

På detta torg anordnas även den andra saken staden är känd för – en julmarknad i Hildesheim; något som folk från hela Tyskland vallfärdar för – och som även vi svenskar har möjlighet att åka till. 

Så tar du dig till en julmarknad i Hildesheim

Det kan tyckas vara ett långt steg att åka till en julmarknad i Hildesheim enbart för att få känslan av jul att infinna sig. Det handlar om mer än så. Väljer du att boka in en resa med ett bussbolag så kommer du att få en tripp som du sent ska glömma. Du åker båt, du träffar andra människor, ni äter goda middagar, ni bor på lyxiga hotell, ni ges möjlighet till fin shopping och hinner – längs vägen mot er julmarknad i Hildesheim – både med att se Hannover och Kiel. 

Det handlar om en mångfacetterad resa genom norra Europa i en bekväm och skön buss. Det är en upplevelse att ta med sig resten av livet – och dessutom en upplevelse man gärna gör om. Inte sällan så förvandlas detta till en tradition. Först julmarknad i Hildesheim – därefter är man redo för köttbullar och Kalle Anka!